Следвайте Гласове в ТелеграмВили Лилков е много добър. С него съм

...
Следвайте Гласове в ТелеграмВили Лилков е много добър. С него съм
Коментари Харесай

Борисов: Вили Лилков е много добър, в десницата ще имат проблем

Следвайте " Гласове " в Телеграм

" Вили Лилков е доста добър. С него съм работил още като кмет на София ". Така водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разяснява кандидатурата на Вили Лилков за кмет на столицата в идните през есента локални избори.

Лидерът на ГЕРБ не сподели дали партията му би подкрепила Лилков, каквато неофициална информация се появи още преди номинацията на някогашния общинар. Намекна обаче, че тази кандитура ще докара до разединение на десния електорат, защото е опция на претендента на " Продължаваме промяната " (ПП), " Демократична България " (ДБ), " Спаси София " и " Екипът на София " Васил Терзиев.

" В десницата ще имат проблем сред родата на Държавна сигурност (Държавна сигурност - бел. ред) и същински достоверното дясно ", сподели водачът на ГЕРБ.

Той добави, че кандидатурата на ГЕРБ за кметския пост в столицата ще бъде оповестена през септември. Преди време Борисов разгласи, че това ще се случи през август.

Лилков като опция на Васил Терзиев

Бившият народен представител и общински консултант в София Вили Лилков беше повдигнат от група сини общественици, възмутени от това, че бащата, дядото и чичото на Васил Терзиев са работили за Държавна сигурност.

По-късно Лилков разгласи, че се е почувствал длъжен да одобри поканата поради огромното неодобрение на десните гласоподаватели от кандидатурата на ПП-ДБ. Лилков съобщи, че за локалните избори ще желае поддръжка от Съюз на демократичните сили, които от години са в коалиция с партията на Борисов, и от ДСБ, които още в понеделник потвърдиха, че остават зад Терзиев.

За разлика от ласкавите си думи за Лилков, Борисов назова кандидатурата на Терзиев следващата разграничителна линия с ПП-ДБ. Преди една седмица позволи и опция за диалози " в случай че има дясноцентристки блок, който, знаете, да си остане синя София ".

С рецензия против Терзиев в сряда излезе и президентът Румен Радев. Повод за нея обаче не беше връзката на фамилията му с комунистическия режим, а отговорът на Терзиев на въпросите за родините му. В обществените си участия претендентът за кмет на няколко пъти жигосах комунистическия режим и методите на Държавна сигурност. Той обаче не е коментирал персонално фамилията си.

" Човек, който предава родителите си, ще съобщи и родината си ", разяснява в сряда Радев.

И добави: " Не е правилно да съдим за децата на Държавна сигурност по техните родители. Това по-скоро е урок за хората, които дълги години осмисляха политическото си съществуване с грубо линчуване на всички, свързани с Държавна сигурност, а през днешния ден издигат подобен човек. Това осветлява двойните стандарти, които практикуват най-шумните представители на българската политика ".

Преди това той атакува персонално съпредседателят на Демократична България Христо Иванов за присъединяване на групировката в ръководството дружно с ГЕРБ и с поддръжката на Движение за права и свободи по основни въпроси.

Инфо: mediapool.bg

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР